,

Αποτρίχωση με laser: Τι πρέπει να γνωρίζω και σε ποια σημεία γίνεται

apotrixosi-me-laser

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να επιφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στο δέρμα σας, χωρίς ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και χωρίς ερεθισμούς ή τραυματισμούς στην επιδερμίδα, όπως θα συνέβαινε με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξυράφι, το κερί και η χαλάουα.

Ωστόσο επειδή πρόκειται για μία αρκετά καινούργια μέθοδο που εξελίσσεται διαρκώς και η τεχνολογία της γίνεται όλο και καλύτερη και πιο αποτελεσματική, είναι σημαντικό να είστε πλήρως ενημερωμένοι για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τη θεραπεία και να επιλέξετε τα σημεία στα οποία θέλετε να κάνετε.

Λίγα πράγματα για την διαδικασία – Τι πρέπει να γνωρίζω

Η αποτρίχωση με laser είναι μία διαδικασία κατά την οποία μία ακτίνα laser εντοπίζει τη μελανίνη της τρίχας και την χτυπάει στο θύλακα της, χωρίς να προκαλέσει βλάβη στους παρακείμενους ιστούς του δέρματος. Έτσι σταδιακά και μετά από μερικές συνεδρίες, η τρίχα καταστρέφεται από την ρίζα της και τελικά παύει εντελώς να φυτρώνει, αφήνοντας το δέρμα σας λείο και απαλό για πάντα.

Πράγματι μετά από έναν ορισμένο αριθμό συνεδριών, ο οποίος καθορίζεται από το βαθμό της τριχοφυΐας σας, τα σημεία στα οποία γίνεται η αποτρίχωση αλλά και τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας (ορμόνες κλπ) οι τρίχες σταματούν να φυτρώνουν και οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται πλέον συντηρητικά μόνο μία φορά κάθε 12 μήνες.

Ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται περίπου 6 συνεδρίες μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα και να κάνετε μόνο τη συνεδρία συντήρησης κάθε χρόνο, σχετίζεται με τον κύκλο ζωής της τρίχας.

Όλοι οι θύλακες της τρίχας διανύουν φάσεις ανάπτυξης και παθητικότητας. Δεδομένου ότι η ενέργεια του laser επιδρά μόνο στους θύλακες που βρίσκονται σε ενεργητικό στάδιο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχοφυΐας θα πρέπει και οι υπόλοιπες τρίχες να εισέλθουν στο πρώτο στάδιο ανάπτυξής τους. Γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία επαναλαμβάνεται  έως ότου έχουν  περάσει όλοι οι θύλακες το στάδιο αναγέννησης και χτυπηθούν σε αυτό. Έτσι για ένα μόνιμο αποτέλεσμα απαιτούνται έξι συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 1-2 μηνών.

Είναι μύθος πλέον ότι οι σκουρόχρωμες γυναίκες ή οι μαυρισμένες από τον ήλιο δεν μπορούν να κάνουν αποτρίχωση με laser, καθώς ο περιορισμός αυτός αφορούσε μόνο παλιά μηχανήματα laser που στόχευαν μόνο το σκούρο χρώμα της τρίχας. Πλέον με την υπερεξελιγμένη τεχνολογία του διοδικού laser Initia, κάθε τύπος και χρώμα δέρματος μπορεί να απολαύσει τα μοναδικά οφέλη της αποτρίχωσης με laser.

Σε ποια σημεία γίνεται η διαδικασία;

Η αποτρίχωση με laser δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, αλλά αποτελεί μία εξίσου δημοφιλή αισθητική διαδικασία και για τους άνδρες. Έτσι τα σημεία στα οποία γίνεται συνήθως, ποικίλουν ανάλογα το φύλο του ατόμου που θα επιλέξει να κάνει την διαδικασία.

Οι περιοχές στις οποίες επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση με laser οι γυναίκες, είναι κυρίως στο πρόσωπο, με επικρατέστερες περιοχές το άνω χείλος και τα πλαϊνά, τα πόδια, οι μασχάλες, αλλά και το μπικίνι.

Αντίθετα στους άνδρες οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αποτρίχωση με laser είναι η πλάτη και οι ώμοι, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το στήθος, οι μασχάλες και ο κορμός του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση, άνδρας ή γυναίκα, αν αποφασίσετε να το κάνετε, κάντε το σωστά και με την καθοδήγηση των ειδικών! Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της κλινικής αισθητικής Cryoesthetics και κάντε την σωστή επιλογή για την ομορφιά σας!