Οι δύσκολες, επίπονες και μη αποτελεσματικές μέθοδοι αποτρίχωσης ανήκουν στο παρελθόν. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η αποτρίχωση με  laser αποτελεί μια μοντέρνα, απόλυτα ασφαλή και άκρως αποτελεσματική μέθοδο οριστικής  αποτρίχωσης.

Το υπερσύγχρονο διοδικό laser Initia, εξασφαλίζει γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία αποτρίχωσης. Απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε μαυρισμένο δέρμα. Έτσι δεν χρειάζεται να διακόψετε τις συνεδρίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, το χρώμα της τρίχας, την περιοχή του σώματος και την εποχή του χρόνου , να επιλέξουμε το κατάλληλο mode, ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, η χρωστική μελανίνη που βρίσκεται στην τρίχα  απορροφά την ενέργεια του laser με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή του θυλάκου ενώ το δέρμα μένει ανέπαφο. Κατά συνέπεια, το θυλάκιο δεν μπορεί να παράγει νέα τρίχα.

Όλοι οι θύλακες της τρίχας διανύουν φάσεις ανάπτυξης και παθητικότητας. Δεδομένου ότι η ενέργεια του laser επιδρά μόνο στους θύλακες που βρίσκονται σε ενεργητικό στάδιο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχοφυίας θα πρέπει και οι υπόλοιπες τρίχες να εισέλθουν στο πρώτο στάδιο ανάπτυξής τους. Γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία επαναλαμβάνεται  έως ότου έχουν  περάσει όλοι οι θύλακες το αναγεννές στάδιο. Για ένα μόνιμο αποτέλεσμα απαιτούνται έξι συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός έως δύο μηνών.