Αποτρίχωση Laser

Οι δύσκολες, επίπονες και μη αποτελεσματικές μέθοδοι αποτρίχωσης ανήκουν στο παρελθόν. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η αποτρίχωση με  laser αποτελεί μια μοντέρνα, απόλυτα ασφαλή και άκρως αποτελεσματική μέθοδο οριστικής  αποτρίχωσης.

Το υπερσύγχρονο διοδικό laser Initia, εξασφαλίζει γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία αποτρίχωσης. Απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε μαυρισμένο δέρμα. Έτσι δεν χρειάζεται να διακόψετε τις συνεδρίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, το χρώμα της τρίχας, την περιοχή του σώματος και την εποχή του χρόνου, να επιλέξουμε το κατάλληλο mode, ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, η χρωστική μελανίνη που βρίσκεται στην τρίχα  απορροφά την ενέργεια του laser με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή του θυλάκου ενώ το δέρμα μένει ανέπαφο. Κατά συνέπεια, το θυλάκιο δεν μπορεί να παράγει νέα τρίχα.

Όλοι οι θύλακες της τρίχας διανύουν φάσεις ανάπτυξης και παθητικότητας. Δεδομένου ότι η ενέργεια του laser επιδρά μόνο στους θύλακες που βρίσκονται σε ενεργητικό στάδιο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχοφυΐας θα πρέπει και οι υπόλοιπες τρίχες να εισέλθουν στο πρώτο στάδιο ανάπτυξής τους. Γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία επαναλαμβάνεται  έως ότου έχουν  περάσει όλοι οι θύλακες το αναγεννές στάδιο. Για ένα μόνιμο αποτέλεσμα απαιτούνται έξι συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός έως δύο μηνών.

Πλεονεκτήματα αποτρίχωσης laser

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την αποτρίχωση στην Cryoesthetics είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα ώστε να προσφέρουν 100% ασφάλεια, αφήνοντας την γύρω περιοχή του δέρματος ανεπηρέαστη. Το μηχάνημα διαθέτει τέτοια ταχύτητα ώστε να καταστρέφει σε 1 μόλις δευτερόλεπτο πολλές τρίχες μαζί, κάνοντας την αποτρίχωση ακόμα και σε πιο ευρείες περιοχές όπως είναι οι μηροί, οι κνήμες, η κοιλιά να αποτριχώνονται σε λίγα μόλις λεπτά. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι σίγουρη μετά από έναν μικρό αριθμό συνεδριών.

Η λέιζερ αποτρίχωση είναι στην ουσία η μόνη επιστημονική και εγκεκριμένη μέθοδος που δρα στοχευμένα ενάντια στην τριχοφυία και υπόσχεται γρήγορα και ανώδυνα αποτελέσματα, σε 6 – 8 συνεδρίες ανάλογα με την περιοχή.

Τέλος, εν αντιθέσει με τις συμβατικές μεθόδους αποτρίχωσης, θεραπεύει την θυλακίτιδα που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φλεγμονή στο δέρμα.

Προετοιμασία και ημέρα αποτρίχωσης

Η προετοιμασία ξεκινάει ήδη από την σωστή επιλογή ιατρού, αφού πρόκειται για μία διαδικασία η οποία απαιτεί ιατρικό προσωπικό με εξειδίκευση και εμπειρία. Πριν ξεκινήσετε την πρώτη συνεδρία, μπορείτε να ενημερωθείτε από τον γιατρό για τον τύπο του μηχανήματος, για την λειτουργία του και για όλα όσα σας ενδιαφέρουν.

Από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε αποτρίχωση, παγώνετε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν την πρώτη σας συνεδρία. Το laser στοχεύει αποκλειστικά στην ρίζα της τρίχας και αν προηγουμένως η περιοχή έχει αποτριχωθεί με κερί, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. Οι τρίχες πρέπει να είναι 4 ημερών ξυρισμένες περίπου, ώστε να «πέσουν» από το laser. Την ημέρα της εφαρμογής δεν πρέπει η περιοχή του δέρματος να περιέχει μακιγιάζ ή κρέμα. Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε αναισθητική κρέμα, είναι εφικτό. Αν γνωρίζετε ότι έχετε ευαισθησία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εξαρχής.

Στα ιατρεία μας τα μηχανήματα laser που χρησιμοποιούμε μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε πιο σταρένιες επιδερμίδες με πολύ καλά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τον γενικό κανόνα προτείνουμε να ξεκινήσετε αποτρίχωση laser μετά το καλοκαίρι, όταν πλέον η έκθεση στον ήλιο θα είναι περιορισμένη. Για την προστασία των ματιών σας από το laser θα σας δοθούν ειδικά γυαλιά, τα οποία φοράει και ο γιατρός.

Πως νιώθει ο ασθενής κατά την αποτρίχωση laser;

Πολλοί δεν νιώθουν καθόλου πόνο, ούτε καν ενόχληση. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι νιώθουν ένα μικρό τσίμπημα κυρίως σε πιο ευαίσθητες περιοχές. Πρέπει να γνωρίζετε ότι την στιγμή που το laser στοχεύει στον θύλακα της τρίχας παράλληλα εκτοξεύεται ψυχρός αέρας, περιορίζοντας κατά πολύ την αίσθηση του laser.

Πολλές φορές, λίγες ώρες μετά την εφαρμογή laser, μπορεί να νιώθετε το δέρμα σας σαν να το έχει δει ο ήλιος μία ημέρα στην παραλία, εμφανίζοντας μικρή ερυθρότητα, η οποία εξαφανίζεται γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία δερματολογικά ελεγμένη κρέμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Θεραπευτική αποτρίχωση laser – Tι ισχύει

Μερικές φορές υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι που προτείνεται σαν μέθοδος αντιμετώπισης η αποτρίχωση laser.

Ο πρώτος λόγος είναι η συχνή εμφάνιση θυλακίτιδας από κερί, ξυράφι ή αποτριχωτικές μηχανές που φυλακίζουν υποδόρια τις τρίχες, προκαλώντας συχνά και φλεγμονές. Το λέιζερ επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να αποφευχθούν οι μολύνσεις και ο κίνδυνος να μείνουν μόνιμα σημάδια στην περιοχή.

Δίνει τέλος στη γένεση  ευρυαγγειών  που δημιουργούνται από την επαναλαμβανόμενη  αποτρίχωση με κερί.

Σε περιπτώσεις επίμονου δασυτριχισμού επίσης η αποτρίχωση laser προσφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Άλλοι ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν την αποτρίχωση λέιζερ είναι οι επίμονες δερματίτιδες καθώς και το ιστορικό ασθενών με κύστη κόκκυγος που η κύρια αιτία για την εμφάνιση της είναι η παγίδευση της τρίχας.

Κόστος αποτρίχωσης laser

Η τελική τιμή για κάθε περιοχή ή περιοχές προκύπτει μετά από τον καθορισμό τους από τον ιατρό. Στα κέντα μας θα βρείτε πολύ καλές προσφορές για full body, full face (αποτρίχωση μουστάκι, πηγούνι, παρειές, μεσόφρυο, λαιμός), αποτρίχωση μπικίνι, κοιλιά και συνδυαστικές περιοχές ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

Οι τιμές αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Από την αρχή ο γιατρός θα εκτιμήσει και τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε οριστικά από την τριχοφυΐα.

Συχνές ερωτήσεις – Αποτρίχωση Laser

Τι παρενέργειες μπορούν να παρουσιαστούν;

Όταν δεν τηρούνται από την γυναίκα ή τον άνδρα οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον γιατρό, τότε μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως έντονη ερυθρότητα ή οίδημα. Επίσης αν ο χειριστής του μηχανήματος δεν είναι εκπαιδευμένος κατάλληλα, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στην επιδερμίδα. Το καλό είναι ότι όλες οι παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν είναι αναστρέψιμες και υποχωρούν.

Οι έγκυες μπορούν να κάνουν αποτρίχωση laser;

Η laser αποτρίχωση συνιστάται και σε γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλάζουν. Αποκλείονται οι περιοχές της κοιλιάς και του μπικίνι για ευνόητους λόγους.

Από τι εξαρτάται ο αριθμός των συνεδριών;

Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης και ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν συνολικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι το μηχάνημα, το φύλο, η ποιότητα της τρίχας, ο φωτότυπος, η περιοχή αποτρίχωσης καθώς και η διάγνωση ορμονικών διαταραχών.

Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές λόγω της επικράτησης των ανδρογόνων έναντι των οιστρογόνων, στις γυναίκες, η τριχοφυΐα είναι αυξημένη. Επίσης ανεξέλεγκτη δράση ορμονών παρατηρείται στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών που είναι ενδεικτική περίπτωση αυξημένης τριχοφυΐας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός συνήθως συνιστά πρώτα την εξισορρόπηση των ορμονών με θεραπεία από ενδοκρινολόγο και μετά την εφαρμογή της αποτρίχωσης laser.

Σχετικά Άρθρα

3+1 συμβουλές για την αποτρίχωση με laser
,

3+1 συμβουλές για την αποτρίχωση με laser

Υποφέρετε από υπερβολική τριχοφυΐα και προσπαθείτε να την ξεφορτωθείτε μάταια με ξυράφι ή κερί τραυματίζοντας εν τέλει το σώμα σας…
Αποτρίχωση με laser Τι πρέπει να γνωρίζω και σε ποια σημεία γίνεται
,

Αποτρίχωση με laser: Τι πρέπει να γνωρίζω και σε ποια σημεία γίνεται

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να επιφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στο δέρμα σας, χωρίς ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και χωρίς ερεθισμούς ή τραυματισμούς…
2+1 περιοχές που πρέπει να κάνω αποτρίχωση με laser
,

2+1 περιοχές που πρέπει να κάνω αποτρίχωση με laser

Η αποτρίχωση με laser είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για τη οριστική απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από κάθε…

Σχετικά Video