Τι είναι η Κρυολιπόλυση – Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση;

Η κρυολιπόλυση – κρυογλυπτική είναι μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος που αντιμετωπίζει οριστικά το επίμονο τοπικό πάχος, επιδεικνύοντας αποτελέσματα ταυτόσημα της λιποαναρρόφησης. Πρόκειται κυριολεκτικά για αναίμακτη λιποαναρρόφηση.

Πρόκειται για μία θεραπεία που «εξαφανίζει» τα λιποκύτταρα μέσω μιας φυσιολογικής διαδικασίας απόπτωσης. Η μέθοδος αναπτύχθηκε στο Harvard University από τους επιστήμονες Dieter Manstein, MD και Rox Anderson, MD, PhD, οι οποίοι παρατήρησαν αρχικά πως τα παιδιά που τρώνε γρανίτα παγωτό έχουν «λακκάκια» στα μάγουλά τους. Αυτή η παρατήρηση αποτέλεσε την βάση των μελετών για την ανακάλυψη της επαναστατικής θεωρίας της κρυολιπόλυσης – κρυογλυπτικής, η οποία στη συνέχεια οδήγησε στην κατασκευή της πρωτοποριακής συσκευής Coolsculpting.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία παγώνει και κρυσταλλοποιεί τα λιποκύτταρα και τα απομακρύνει μόνιμα με έναν φυσιολογικό τρόπο, χωρίς να βλάπτει τους παρακείμενους ιστούς. Ουσιαστικά συμβαίνει ένας πρώιμος θάνατος των λιποκυττάρων και στη συνέχεια απομάκρυνση των νεκρών λιποκυττάρων από τα φαγοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. (Η εν λόγω απομάκρυνση λέγεται απόπτωση).

Μηχάνημα

Το μηχάνημα Coolsculpting που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ από την ZELTIQ, αξιοποίησε όλο το θεωρητικό επιστημονικό υπόβαθρο και δεν είναι τυχαίο πως πάνω από τριάντα κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το γεγονός πως η κρυολιπόλυση – κρυογλυπτική με τη συσκευή Coolsculpting έχει πάρει την έγκριση του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Και πρέπει να υπογραμμιστεί ότι μόνο η Coolsculpting κρυολιπόλυση – κρυογλυπτική έχει έγκριση από το FDA.

Αποτελέσματα

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2-3 μήνες. Το αποτέλεσμα της Coolsculpting κρυολιπόλυσης – κρυογλυπτικής δε σχετίζεται με διατροφή ή με άσκηση.

Σε περισσότερο από το 80% των περιπτώσεων μια μοναδική θεραπεία Κρυολιπόλυσης Coolsculting είναι αρκετή για ένα άριστο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι ορατό στον καθρέφτη αλλά και στο ντύσιμό σας, αφού θα χάσετε πόντους. Σε λιγότερο από 20% των ασθενών (που μπορεί να έχουν πιο μεγάλη ποσότητα τοπικού πάχους) μία μόνο θεραπεία θα επιφέρει σημαντική βελτίωση, αλλά για την τελειότητα ίσως απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία σε 2-3 μήνες.

Το σύστημα Coolsculpting είναι καινοτόμο για τα σημερινά δεδομένα και στοχεύει επιλεκτικά στην εξάλειψη των λιποκυττάρων, χωρίς καμία παρενέργεια. Μετά τη θεραπεία και στις επόμενες εβδομάδες, τα λιποκύτταρα απορροφώνται από τον οργανισμό με μία απολύτως φυσιολογική διαδικασία και χωρίς καμία παρενέργεια.

Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, αφού μετά τη θεραπεία τα κύτταρα με λίπος μειώνονται δια παντός. Σημαντικό είναι ότι το μηχάνημα εστιάζει με μεγάλη ακρίβεια στην περιοχή του τοπικού πάχους, αφήνοντας την γύρω περιοχή ανέγγιχτη και τους ιστούς της ανεπηρέαστους.

Συχνές Ερωτήσεις Για Κρυολιπόλυση – Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Πολλοί από εμάς έχουν τοπικό λίπος είτε στην κοιλιά, είτε στους μηρούς, είτε στην πλάτη, είτε στα ψωμάκια (οι γυναίκες), το οποίο λίπος αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική. Η συσκευή Coolsculpting προκαλεί μια απόλυτα ελεγχόμενη ψύξη του τοπικού λίπους που επιφέρει «κρυσταλλοποίηση» των λιποκυττάρων. Τα κρυσταλωμένα λιποκύτταρα αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας σε μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματός μας και κάνοντας τη σιλουέτα μας πολύ ελκυστική και νεανική.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Οι ειδικές κεφαλές του Coolsculpting που εφαρμόζονται στο σώμα, φέρουν ειδικούς αισθητήρες έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή και απόλυτα ελεγχόμενη, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες βλάβης στο δέρμα. Οι προδιαγραφές της ασφάλειας της Coolsculpting κρυολιπόλυσης – κρυογλυπτικής είναι υψηλότατες και για το λόγο αυτό, άλλωστε, η μέθοδος είναι εγκεκριμένη από το FDA. Ήδη υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία, αφού έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.000.000 θεραπείες παγκοσμίως με το μηχάνημα Coolsculpting.

Μια θεραπεία είναι αρκετή;

Σε περισσότερο από το 80% των περιπτώσεων μια μοναδική θεραπεία είναι αρκετή για ένα άριστο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι ορατό στον καθρέφτη αλλά και στο ντύσιμό σας, αφού θα χάσετε πόντους. Σε λιγότερο από 20% των ασθενών (που μπορεί να έχουν πιο μεγάλη ποσότητα τοπικού πάχους) μία μόνο θεραπεία θα επιφέρει σημαντική βελτίωση, αλλά για την τελειότητα ίσως απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία σε 2-3 μήνες.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Η διάρκεια της θεραπείας είναι καθαρά εξατομικευμένη. Γενικά κυμαίνεται από 1 ώρα έως μερικές ώρες και εξαρτάται από την περιοχή του σώματος και τους στόχους που έχετε θέσει μαζί με το γιατρό.

Πότε εμφανίζεται το αποτέλεσμα;

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 μήνες. Το αποτέλεσμα της Coolsculpting κρυολιπόλυσης – κρυογλυπτικής δε σχετίζεται με διατροφή ή με άσκηση.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο;

Η κρυολιπόλυση – κρυογλυπτική Coolsculpting έχει μόνιμο αποτέλεσμα με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει παρά την σωστή διατροφή και την γυμναστική.

Όλα τα μηχανήματα κάνουν την ίδια κρυολιπόλυση;

Όλες οι κρυολιπολύσεις – κρυογλυπτικές που διαφημίζονται δεν είναι ίδιες. Η συσκευή Coolsculpting που διαθέτουμε, έχει τις πιστοποιήσεις, τις πολυάριθμες μελέτες και τη συσσωρευμένη εμπειρία. Προσοχή λοιπόν στις απομιμήσεις.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για κρυολιπόλυση;

Για να κάνετε κρυολιπόλυση δεν πρέπει να είστε παχύσαρκος με πολύ μεγάλη συγκέντρωση λίπους, καθώς τα αποτελέσματα θα είναι ελάχιστα ικανοποιητικά. Η κρυολιπόλυση αφορά κυρίως τα άτομα με τοπικό πάχος που θέλουν να βελτιώσουν και να αποκαταστήσουν το περίγραμμα του σώματός τους, μειώνοντας αισθητά το λίπος και τις λιποαποθήκες που το συγκεντρώνουν. Αν έχετε πολλά παραπανίσια κιλά, είναι καλό πρώτα να ακολουθήσετε μία ειδική δίαιτα και έπειτα να υποβληθείτε στην κρυολιπόλυση για εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Για ακόμα καλύτερα και οριστικά αποτελέσματα, μετά την κρυολιπόλυση προσπαθήστε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με όσο το δυνατόν περισσότερη άθληση και άσκηση!

Είναι επώδυνη και δύσκολη σε εφαρμογή η κρυολιπόλυση;

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως ανεκτή από τον άνδρα ή την γυναίκα, εντελώς ανώδυνη, χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή. Το ότι η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται καμία αποθεραπεία και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Οι τιμές για κρυολιπόλυση ποικίλουν από άτομο σε άτομο, καθώς προσαρμόζονται ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και τους στόχους που έχετε θέσει. Μαζί με τον γιατρό ο ασθενής δημιουργεί το δικό του πλάνο συνεδριών ανάλογα με τις επιθυμίες και τον προϋπολογισμό του.

Πότε η κρυολιπόλυση δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Η κρυολιπόλυση αν δεν εφαρμοστεί από εγκεκριμένα μηχανήματα όχι μόνο δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά μπορεί να προκαλέσει και παρενέργειες. Έπειτα αν ο γιατρός που θα αναλάβει να κάνει την κρυολιπόλυση δεν αξιολογήσει σωστά το δέρμα και την συνολική μορφολογία της ζώνης λίπους, τότε και η θεραπεία θα εφαρμοστεί λάθος και δεν θα γίνει επαρκώς η αναρρόφηση του λίπους.

Σχετικά Άρθρα

Κρυολιπόλυση-αφαίρεση-τοπικού-λίπους
,

Κρυολιπόλυση: Η λύση της αφαίρεσης λίπους

Η κρυολιπόλυση, γνωστή επίσης και ως κρυογλυπτική (coolsculpting) είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος εξάλειψης του τοπικού λίπους, επιτυγχάνοντας…
Δείτε άμεσα αποτελέσματα με την κρυολιπόλυση
,

Δείτε άμεσα αποτελέσματα με την κρυολιπόλυση

Έχετε χάσει επιτέλους τα περιττά κιλά, διατηρείτε μία καλή και υγιεινή διατροφή και ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής και παρολαυτά…

Σχετικά Video