,

Κρυολιπόλυση: Η λύση της αφαίρεσης λίπους

Κρυολιπόλυση-αφαίρεση-τοπικού-λίπους

Η κρυολιπόλυση, γνωστή επίσης και ως κρυογλυπτική (coolsculpting) είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος εξάλειψης του τοπικού λίπους, επιτυγχάνοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς περιττά παχάκια και αντιαισθητικές καμπύλες.

Ουσιαστικά η μέθοδος αυτή δεν αποτελεί τρόπο αδυνατίσματος, αλλά περισσότερο μία λύση για την οριστική απομάκρυνση του λίπους που συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, όπως η μέση, η κοιλιά και οι γλουτοί.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μέθοδο αναίμακτης, ανώδυνης και μη χειρουργικής λιποαναρρόφησης με άμεση ανάρρωση και θεαματικά αποτελέσματα.

Πώς λειτουργεί και γιατί είναι τόσο αποτελεσματική;

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται σε μία απολύτως φυσική διαδικασία του οργανισμού η οποία ονομάζεται απόπτωση και εξασφαλίζει την απόλυτη καταστροφή των λιποκυττάρων. Για να κατανοήσουμε όμως πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να αναλύσουμε πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό μας.

Όταν κάποιο κύτταρο στον οργανισμό μας πεθαίνει, τότε αναλαμβάνουν δράση οι «φύλακες» του ανοσοποιητικού μας, τα λεγόμενα φαγοκύτταρα, να εξαφανίσουν ότι απέμεινε από αυτό. Η διαδικασία αυτή είναι η λεγόμενη απόπτωση. Όπως τα περισσότερα όργανα και ιστοί του σώματος μας, έτσι και το λίπος αποτελείται από μία ομάδα κυττάρων, που ονομάζονται λιποκύτταρα και που, όπως θα συνέβαινε με όλα τα άλλα κύτταρα μετά τον θάνατο τους, τα φαγοκύτταρα αναλαμβάνουν να τα εξαλείψουν.

Τι γίνεται όμως όταν τα λιποκύτταρα πεθαίνουν πριν την ώρα τους; Εκεί ακριβώς έρχεται η κρυολιπόλυση να δώσει τη λύση! Ουσιαστικά με μία ειδικά σχεδιασμένη παγωμένη ακτίνα, το πιστοποιημένο από το FDA μηχάνημα Coolsculpting παγώνει τα λιποκύτταρα καθιστώντας τα νεκρά και στη συνέχεια αφήνει τα φαγοκύτταρα να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι το λίπος εξαλείφεται απολύτως φυσικά και χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί.

kryolipolisi-kai-topiko-paxos

Γιατί να επιλέξω αυτή τη μέθοδο; Τι την κάνει τόσο δημοφιλή;

Το σημαντικότερο όφελος που προκύπτει από την κρυολιπόλυση είναι ότι, σε αντίθεση με τη διατροφή και την άσκηση, τα λιπώδη κύτταρα καταστρέφονται ουσιαστικά και απομακρύνονται εντελώς από το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια λιπώδη κύτταρα δεν μπορούν να επιστρέψουν ή να διευρυνθούν με την αύξηση βάρους.

Οι ιστοί και το προστατευτικό φράγμα του δέρματος δεν διαρρηγνύονται, αποτρέποντας τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών  όπως η μόλυνση, η λοίμωξη και οι ουλές.

  • Πρόκειται για μια διαδικασία χαμηλού κινδύνου για τους περισσότερους ανθρώπους.
  • Η κάθε συνεδρία έχει πολύ μικρή διάρκεια και μπορείτε να επιστρέψετε στην δουλειά σας την ίδια ημέρα. Έτσι δεν χρειάζεται να παίρνετε άδεια ή να χάνετε τις καθημερινές δραστηριότητες σας.
  • Τα αποτελέσματα φαίνονται φυσικά, καθώς αποκαλύπτονται σταδιακά τις εβδομάδες που ακολουθούν την κάθε συνεδρία.
  • Μπορεί να βοηθήσει άτομα που έχουν χάσει βάρος ή έχουν ένα υγιές βάρος, αλλά εξακολουθούν να έχουν περιττό λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές.
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος επαναφοράς του λίπους και τα αποτελέσματα είναι μακράς διάρκειας επειδή τα κύτταρα του λίπους καταστρέφονται και αφαιρούνται από το σώμα.
  • Συνολικά, η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, ειδικά όταν συνδυάζεται με την απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται μέσω μιας υγιεινής διατροφής και άσκησης.

Αν αποφασίσατε να το κάνετε, κάντε το σωστά! Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κλινικής αισθητικής Cryoesthetics που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου πλαστικού χειρουργού Γεώργιου Αραβανή και εμπιστευτείτε την ομορφιά σας στους ειδικούς!