,

Περιοδικό Hello Δεκεμβρίου 2014

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται χωρίς ενέσεις, τομές και αναισθησία. Το να έχουμε λεπτή σιλουέτα είναι ένα προσόν που λειτουργεί σε πολλά επίπεδα και αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά, καταρχήν, όταν τα ρούχα μας φοριούνται άνετα και κουμπώνουν εύκολα χωρίς να μας πιέζουν και, δεύτερον, όταν ακούμε κολακευτικά σχόλια του τύπου «έχεις ωραία γραμμή», «είσαι λεπτή», «έχεις νεανική εμφάνιση» κ.λπ. Ένα καλλίγραμμο σώμαμάς δίνει σίγουρα αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, μερικές φορές νιώθουμε αμηχανία όταν φοράμε το στενό τζιν μας και προεξέχουν τα «ψωμάκια» ή τα παχάκια στα πλάγια της κοιλιάς, παρόλο που το σωματικό μας βάρος μπορεί να είναι κανονικό. Το θέμα του τοπικού πάχους, δυστυχώς, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεματικά ούτε με εξαντλητικές δίαιτες ούτε με επίπονες ασκήσεις. Αλλά και από την πλευρά της ιατρικής επιστήμης, η αντιμετώπισή του γινόταν -μέχρι πρόσφατα- μόνο με χειρουργείο, και συγκεκριμένα με την επέμβαση της λιποαναρρόφησης. Σήμερα, πλέον, υπάρχει η μέθοδος του coolsculpting. Είναι η μοναδική μη επεμ βατική διαδικασία, που χρησιμοποιεί μια προηγμένη τεχνολογία ψύξης, η οποία στοχεύει στη μείωση του τοπικού λίπους. Η τεχνική αυτή ονομάζεται κρυολιπόλυση και έχει ανακαλυφθεί από γιατρούς του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ. Η μέθοδος coolsculpting εφαρμόζεται στο ιατρείο, χωρίς να απαιτούνται ενέσεις, τομές και αναισθησία.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Η κρυολιπόλυση-κρυογλυπτική δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Απευθύνεται σε άτομα με κανονικό βάρος, που έχουν τοπικές εναποθέσεις λίπους στην κοιλιά, στα «ψωμάκια», στο εσωτερικό των μηρών, γόνατα, στα μπράτσα κλπ, οι οποίες επιμένουν, παρά την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Πώς γίνεται η μεταμόρφωση του σώματος;

Το μηχάνημα coolsculpting διαθέτει πέντε διαφορετικές κεφαλές για να μπορεί να θεραπεύσει με ακρίβεια διαφορετικές περιοχές του σώματος, ανάλογα με την ανατομία της κάθε λιποαποθήκης. Η συσκευή προκαλεί μια απόλυτα ελεγχόμενη ψύξη του τοπικού λίπους, η οποία επιφέρει «κρυσταλλοποίηση» των λιποκυττάρων. Τα κρυσταλλωμένα λιποκύτταρα αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας μέσα σε μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματός μας, κάνοντας τη σιλουέτα μας πολύ ελκυστική και νεανική.

Είναι ασφαλές;

Οι προδιαγραφές της ασφάλειας της coolsculpting κρυολιπόλυσης είναι υψηλότατες και για το λόγο αυτό, άλλωστε, η μέθοδος είναι εγκεκριμένη από το FDA. Πρόκειται για τη μοναδική συσκευή κρυολιπόλυσης με πιστοποίηση FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ).

Είναι αποτελεσματικό;

Η αποτελεσματικότητα του coolsculpting είναι μοναδική. Ήδη, υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία, αφού έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.200.000 θεραπείες παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή, γιατί κανένα από τα μηχανήματα-αντιγραφές (δηλαδή, τα μηχανήματα-«μαϊμούδες»), που υπάρχουν στην Ελλάδα, δεν μπορεί να δώσει τα αποτελέσματα που δίνει το coolsculpting.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα;

Η μείωση του τοπικού λίπους είναι ορατή σε 4 εβδομάδες. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στους 2-3 μήνες. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την οριστική απομάκρυνση των λιποκυττάρων. Θεωρήστε σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα το δείτε, αλλά και θα το αισθανθείτε στο ντύσιμό σας.

Είναι μόνιμο αποτέλεσμα;

Η κρυολιπόλυση coolsculpting έχει μόνιμο αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει, παρά τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Η προϋπόθεση για ένα άριστο αποτέλεσμα είναι η διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους. Ισχύουν, δηλαδή, όσα ισχύουν και για τη λιποαναρρόφηση.

Η μέθοδος-επανάσταση

Η μέθοδος της coolsculpting κρυολιπόλυσης είναι ισάξια της λιποαναρρόφησης, αναφορικά με τα αποτελέσματα. Βεβαίως, πλεονεκτεί σαφώς έναντι της λιποαναρρόφησης, γιατί δεν είναι εγχείρηση, δεν απαιτεί αναισθησία, δεν είναι επώδυνη, δεν προβλέπεται χρόνος αποθεραπείας, δεν αφήνει οιδήματα και μελανιές, ενώ δεν απαιτεί απουσία από τη δουλειά σας.