,

Περιοδικό Hello Μάιος 2015

Η κρυογλυπτική Coolsculpting είναι πλέον ευρέως γνωστή στην Ελλάδα τόσο για τα εξαιρετικά αποτελέσματά της, όσο και για την απόλυτη ασφάλειά της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή διαδικασία, η οποία δεν έγινε απλά μόδα, αλλά ήρθε για να μείνει!

Τι είναι

Η κρυογλυπτική Coolsculpting είναι μια μέθοδος που αντιμετωπίζει οριστικά το επίμονο τοπικό πάχος, αξιοποιώντας τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης. Η μέθοδος αυτή κρυσταλλοποιεί τα λιποκύτταρα με τη βοήθεια του ψύχους και τα απομακρύνει μόνιμα με ένα φυσιολογικό τρόπο, χωρίς να βλάπτει τους παρακείμενους ιστούς.

Πότε αναπτύχθηκε

Η θεωρία της κρυολιπόλυσης αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, των ΗΠΑ, στα τέλη της δεκαετίας του 90’ , για να ακολουθήσει η κατασκευή της πρωτοποριακής συσκευής Coolsculpting. Το πρώτο μηχάνημα κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 2005, ενώ τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε και τελειοποιήθηκε, ώστε σήμερα να διαθέτουμε μηχάνημα 5ης γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από τριάντα κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το γεγονός ότι η κρυογλυπτική Coolsculpting έχει πάρει την έγκριση του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ).

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Η κρυογλυπτική Coolsculpting δεν προορίζεται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Απευθύνεται σε άτομα με κανονικό βάρος, που έχουν τοπικές εναποθέσεις λίπους στην κοιλιά, στα ψωμάκια, στο εσωτερικό των μηρών, στα γόνατα, στα μπράτσα κ. λ. π. ,οι οποίες επιμένουν παρά την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί και στο ανδρικό στήθος.

Απόλυτα ασφαλής μέθοδος

Οι προδιαγραφές της ασφάλειας του Coolsculpting είναι υψηλότατες, για το λόγο αυτό, άλλωστε, η μέθοδος είναι εγκεκριμένη από το FDA.

Διάρκεια θεραπείας

Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει και εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Για παράδειγμα, για τα <<πλάγια της κοιλιάς>> απαιτούνται δύο ώρες, για ολόκληρη την κοιλιά (δύο πλάγια, στομάχι, και κατώτερη κοιλιά) τέσσερις ώρες κ.λπ. Φανταστείτε πως σε λίγες ώρες, σ’ ένα πρωινό ή μεσημεριανό διάλειμμα από τις δραστηριότητες σας, ανώδυνα, χωρίς νυστέρι και χωρίς ενέσεις, χάνετε το τοπικό, ενοχλητικό πάχος για πάντα.

Μόνιμο αποτέλεσμα

Η κρυολιπόλυση Coolsculpting έχει μόνιμο αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει, παρά τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Ισχύουν, δηλαδή, τα ίδια που ισχύουν και τη λιποαναρρόφηση.

Προσοχή στις απομιμήσεις

Αν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει ότι διαφημίζονται πολλές κρυολιπολύσεις. Όμως, η κρυολιπόλυση Coolsculpting είναι μία και μοναδική. Μόνο αυτή έχει έγκριση από το FDA, και όχι οποιαδήποτε κρυολιπόλυση. Το μηχάνημα Coolsculpting, όπως είπαμε, έχει τις πιστοποιήσεις, τις πολυάριθμες μελέτες και τη συσσωρευμένη εμπειρία. Επομένως, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επιμένει και να ζητάει όχι απλά κρυολιπόλυση, αλλά κρυογλυπτική Coolsculpting.