,

Περιοδικό Marie Claire – Οκτώβριος 2014

Για όσες δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν με το σώμα τους πριν το καλοκαίρι, ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας καλός μήνας για τακτοποίηση τέτοιων εκκρεμοτήτων. Από την άλλη, όσες ασχολήθηκαν πριν τα μπάνια, είναι φρόνιμο να θέλουν να κάνουν τώρα μια συντήρηση. Το σώμα μας έχει ανάγκη από διαρκή φροντίδα. Ο ενθουσιασμός πριν τις διακοπές για τη βελτίωση της σιλουέτας και της εμφάνισης δεν πρέπει να δίνει τη θέση του σε μια απραξία και έλλειψη φροντίδας μέχρι να έρθει το επόμενο καλοκαίρι. Μια τέτοια άποψη μπορεί να αποβεί επιζήμια όχι μόνο για τη γραμμή μας αλλά και για τη διάθεσή μας.

Κυτταρίτιδα: Η μόνη ουσιαστική βοήθεια στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας προσφέρεται από την LPG. Ο γαλλικός οίκος LPG έχει αφιερώσει σχεδόν τρεις δεκαετίες στην ανεύρεση πραγματικά αποτελεσματικών λύσεων για την καταπολέμηση του επιφανειακά παγιδευμένου λίπους και την κινητοποίηση του συνδετικού ιστού. Η LPG εισήγαγε στην ιατρική κοινότητα την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανοποίηση του συνδετικού ιστού μέσω της πατενταρισμένης θεραπείας Endermologie. H LPG με τη θεραπεία Endermologie και την τεχνική Lipomassage είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει αισθητή βελτίωση της κυτταρίτιδας μέσω της απελευθέρωσης του επιφανειακά παγιδευμένου λίπους. Η μέθοδος είναι μη επεμβατική, ευχάριστη και, πάνω απ’ όλα, ασφαλής αφού έχει την έγκριση του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Το σώμα δέχεται ένα βαθύ χαλαρωτικό μασάζ για 35 λεπτά. Κάθε μονάδα του μηχανήματος LPG φέρει μια εξελιγμένη συσκευή δύο κυλινδρικών κεφαλών που ελέγχονται από υπολογιστή, οι οποίες ταυτόχρονα ανασηκώνουν και κυλίουν το δέρμα, σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τις θήκες του παγιδευμένου λίπους. Η εικόνα φλούδας πορτοκαλιού μειώνεται αισθητά και το δέρμα δείχνει πιο λαμπερό και ζωντανό. Για ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζονται 14-16 συνεδρίες, με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας είναι καλό να γίνεται συντήρηση με μία συνεδρία ανά μήνα.

Τοπικό πάχος: Η απάντηση έρχεται από την Αμερική και ήδη έχει προκαλέσει επανάσταση. Η κρυολιποαναρρόφηση ή κρυολιπόλυση, Coolsculpting όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι μία πρωτοποριακή μη επεμβατική μέθοδος που αντιμετωπίζει οριστικά το επίμονο τοπικό πάχος, επιδεικνύοντας αποτελέσματα ταυτόσημα της κλασικής λιποαναρρόφησης. Πρόκειται για μία ανώδυνη θεραπεία που γίνεται στο ιατρείο με τη συσκευή Coolsculpting. Το μηχάνημα Coolsculpting διαθέτει πέντε διαφορετικές κεφαλές, καθεμιά κατάλληλη για την αντίστοιχη περιοχή του σώματος. Κάθε κεφαλή εκθέτει τα λιποκύτταρα σε απόλυτα ελεγχόμενη ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των λιποκυττάρων ελαττώνεται σημαντικά μέσω της επίσπευσης του κυτταρικού θανάτου και της επακόλουθης απομάκρυνσής τους από τα φαγοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το μηχάνημα Coolsculpting κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 στις ΗΠΑ και έως το 2011 εξελίχθηκε σημαντικά και τελειοποιήθηκε. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει με το Coolsculpting πάνω από 1.200.000 θεραπείες παγκοσμίως. Επίσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 κλινικές μελέτες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το γεγονός πως η κρυολιπόλυση με τη συσκευή Coolsculpting έχει πάρει την έγκριση του FDA. Η κρυολιποαναρρόφηση απευθύνεται σε όσες έχουν κανονικό βάρος με τοπικές εναποθέσεις λίπους στην κοιλιά (εμπρός ή στα πλάγια), στους μηρούς, στα μπράτσα κ.λπ., οι οποίες επιμένουν παρά την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 μήνες. Σε περισσότερο από το 80% των περιπτώσεων μία και μοναδική συνεδρία είναι αρκετή για ένα άριστο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι ορατό στον καθρέφτη αλλά και στο ντύσιμό σας αφού θα χάσετε πόντους. Σε λιγότερο από το 20% των ασθενών (που μπορεί να έχουν πιο μεγάλη ποσότητα τοπικού πάχους) μία μόνο συνεδρία θα επιφέρει σημαντική βελτίωση αλλά για την τελειότητα ίσως απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία σε 2-3 μήνες. Όλες οι κρυολιπολύσεις που διαφημίζονται δεν είναι ίδιες. Μόνο η συσκευή Coolsculpting έχει τις πιστοποιήσεις, τις πολυάριθμες μελέτες και τη συσσωρευμένη εμπειρία. Αναζητήστε λοιπόν όχι απλώς κρυολιπόλυση αλλά Coolsculpting κρυολιπόλυση.