,

Περιοδικό Shape Ιανουάριος 2017

Το coolsculpting είναι ίδιο με την κρυολιπόλυση

Πρόκειται για την πιο συχνή ερώτηση που ακούω. Η κρυολιπόλυση είναι η βιολογική διαδικασία της νέκρωσης και της οριστικής απομάκρυνσης των λιποκυττάρων μετά την έκθεσή τους σε περιβάλλον ψύξης. Κρυογλυπτική είναι η σμίλευση του ανθρώπινου σώματος που επιτυγχάνεται με το μηχάνημα Coolsculpting, το οποίο εφαρμόζει κατάλληλα τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης.

Η μέθοδος

Η κρυολιπόλυση είναι ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό τα τελευταία 2 χρόνια με αποδεδειγμένα αποτελέσματα κατά του τοπικού πάχους. Η φήμη που απέκτησε τόσο γρήγορα οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μοναδικά αποτελέσματα της συσκευής Coolsculpting. Πρόκειται για το αυθεντικό μηχάνημα κρυογλυπτικής, το οποίο είναι κατασκευασμένο στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα το 2013- μόνο 7 μηχανήματα υπάρχουν στην Αθήνα και έχουν αυτά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και προδιαγραφές ασφαλείας.

Το μηχάνημα

Το Coolsculpting είναι ένα απόλυτα ασφαλές μηχάνημα και αυτό έχει διαπιστωθεί με διεξοδικές μελέτες στις ΗΠΑ, αρκετά χρόνια πριν έρθει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό έχει πάρει και πιστοποίηση από τον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων. Το Coolsculpting δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν και σε άτομα με μια πολύ σπάνια πάθηση που ονομάζεται κρυοσφαιριναιμία.

Οι ενδείξεις

Το coolsculpting απευθύνεται σε όσους έχουν κανονικό βάρος, με τοπικό λίπος στην κοιλιά , στα ψωμάκια, στα μπράτσα κ.λπ. , το οποίο << επιμένει>> παρά τηνν άσκηση και τη σωστή διατροφή. Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι δεν είναι στις ενδείξεις του- αλλά στα κανονικού βάρους άτομα τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Το αποτέλεσμα

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 με 3 μήνες. Σε περισσότερο από το 80% των περιπτώσεων μια μοναδική θεραπεία Κρυολιπόλυση- Coolsculpting διαρκείας μερικών ωρών είναι αρκετή για άριστο αποτέλεσμα με απώλεια πόντων. Σε περιπτώσεις με μεγαλύτερη ποσότητα τοπικού πάχους ίσως απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία σε 2-3 μήνες.