,

Περιοδικό Vita Δεκέμβριος 2015

Coolsculpting

Νικήστε το τοπικό πάχος

Η μέθοδος κρυογλυπτικής Coolsculpting είναι πλέον ευρέως γνωστή τόσο για τα εξαιρετικά αποτελέσματά της όσο και για την ασφάλειά της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που φέρει την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, του FDA.

Η ΚΡΥΟΓΛΥΠΤΙΚΗ Coolsculpting είναι μια μέθοδος που αντιμετώπιζει οριστικά το επίμονο τοπικό πάχος αξιοποιώντας τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης. Η μέθοδος αυτή κρυσταλλοποιεί τα λιποκύτταρα με τη βοήθεια του ψύχους και τα απομακρύνει μόνιμα με έναν φυσιολογικό τρόπο, χώρις να βλάπτει τους παρακείμενους ιστούς.

Πότε αναπτύχθηκε

Η θεωρία της κρυολιπόλυσης αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στα τέλη του 90’, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η κατασκευή της πρωτοποριακής συσκευής Coolsculpting. Το πρώτο μηχάνημα κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 2005 και τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε, ώστε σήμερα να διαθέτουμε μηχανήματα 5ης γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 30 κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το ότι η κρυογλυπτική Coolsculpting έχει πάρει την έγκριση του FDA ( Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ).

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Η κρυογλυπτική Coolsculpting δεν προορίζεται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Απευθύνεται σε άτομα με κανονικό βάρος, που έχουν τοπικές εναποθέσεις λίπους στην κοιλιά, στα ψωμάκια, στο εσωτερικό των μηρών, στα γόνατα, στα μπράτσα κ. λ. π. ,οι οποίες επιμένουν παρά την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί και στο ανδρικό στήθος.

Απόλυτα ασφαλής μέθοδος

Οι προδιαγραφές της θεραπείας κάθε ατόμου ποικίλλει και εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Για παράδειγμα, για την περιοχή <<πλάγια της κοιλιάς>> απαιτούνται 2 ώρες, ενώ για ολόκληρη την κοιλιά ( δύο πλάγια, στομάχι, κατώτερη κοιλιά) 4 ώρες λ.λπ. Αρλούν λοιπόν, λίγες ώρες για να απαλλαγείτε από το τοπικό ενοχλητικό πάχος, ανώδυνα, χωρίς νυστέρι και χωρίς ενέσεις.

Πότε εμφανίζεται το αποτέλεσμα;

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 4 εβδομάδες μετά τη θεραπεία. Σε 2 μήνες είναι εμφανές ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο βελτιώνεται ακόμα περισσότερο μέχρι τους 3-4 μήνες. Η κρυολιπόλυση Coolsculpting έχει μόνιμο αποτέλεσμαμε την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει παρά τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Ισχύουν, δηλαδή, τα ίδια κριτήρια που ισχύουν και για την εφαρμογή της λιποαναρρόφησης.

Μόνιμο αποτέλεσμα

Η κρυολιπόλυση Coolsculpting έχει μόνιμο αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει, παρά τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Ισχύουν, δηλαδή, τα ίδια που ισχύουν και τη λιποαναρρόφηση.

Η μόνη εγκεκριμένη μέθοδος

Η κρυογλυπτική Coolsculpting , εν αντιθέσει με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο κρυογλυπτικής, είναι η μοναδική που έχει εγκριθεί από τον FDA. Η συσκευή Coolsculpting φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, η δράση της έχει γίνει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών και χάρη σε αυτά τα δεδομένα έχει λάβει την έγκριση του αυστηρού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.